2.7 C
Târgu Jiu
joi, decembrie 1, 2022
AcasăSocialSe derulează lucrări la Casa memorială „Ion Popescu-Voitești"

Se derulează lucrări la Casa memorială „Ion Popescu-Voitești”

"Casa Memorială Ioan Popescu Voiteşti", reabilitată!Consiliul Județean Gorj investeşte peste 3 milioane de lei în restaurarea unui important obiectiv cultural-istoric aflat în patrimoniul public al județului Gorj. Astfel, în prezent, Casa memorială „Ion Popescu-Voitești”, situat în satul Voiteştii din Vale, comuna Bălăneşti, se află în plin proces de consolidare şi reabilitare.

Intervențiile specifice au demarat în toamna anului trecut (28.09.2021), fiind prevăzută o durată de execuție de 24 de luni, conform ordinului de începere a lucrarilor de execuție. Contractul încheiat are ca obiect servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului şi execuție lucrări, în valoare de 3.072.058,20 lei cu TVA. Finanțarea investiției este asigurată din bugetul propriu al Judeţului Gorj.

„Până la această dată, a fost realizat un procent de 40% din categoriile de lucrări prevăzute în proiectul tehnic, după cum urmează: decopertarea tencuielilor interioare şi exterioare; consolidarea zidurilor de cărămidă, inclusiv a grinzilor şi stâlpilor interiori şi exteriori cu armături și retencuirea acestora; înlocuirea planşeelor din lemn; înlocuirea țiglei; izolarea beciului la anexa casei memoriale, inclusiv armarea pereților, stâlpilor şi grinzilor, montarea instalației de paratrăsnet; refacerea imprejmuirii imobilului, amenajarea grupurilor sanitare; montarea tâmplăriei din lemn stratificat la interior şi la exterior, păstrându-se dimensiunile, forma şi decorațiunile inițiale; montarea jgheaburilor şi burlanelor din tablă etc.

Pe lângă lucrările de consolidare şi restaurare a construcției și anexelor incluse, se realizează şi lucrări de reamenajare a terenului aferent imobilului”,
au transmis oficialii, printr-un comunicat de presă.

Casa memorială Ion Popescu-Voiteşti este monument de arhitectură, inclus în categoria monumentelor istorice (cod LMI GJ-IV-m-B-09492) și a fost construită în perioada 1938-1940 de arhitectul Iulius Doppelreiter. După finalizarea investiției de restaurare, aici va fi redeschisă Secția de Științele naturii a Muzeului Județean Gorj Alexandru Ştefulescu.

Angajări la DGASPC Gorj

0
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a finalizat campania de recrutare și...

Se caută salvamontiști. Ce condiții trebuie îndeplinite de candidați

0
Serviciul Județean Salvamont Gorj funcționează cu 20 de salvamontiști, deși în schema de personal figurează...

Consiliul Județean Gorj așteaptă colindătorii

0
Timp de trei zile, în intervalul 12-14 decembrie, colindătorii sunt așteptați la Consiliul Județean Gorj,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!