Se lucrează la alunecarea de teren de la Polovragi! Drumul va fi consolidat

0
21

Alunecarea de teren de pe DN 67, din zona Polovragi, care le dă bătăi de cap șoferilor de mai mulți ani, va deveni istorie. Lucrările pentru stabilizarea solului și repararea porțiunii care a fost afectată a început de aproximativ două săptămâni.

Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, a precizat că drumul va fi reabilitat în câteva luni: „Există un program special destinat calamităților în care lucrările se efectuează într-o procedură mai rapidă. Zona respectivă este una cu probleme. Am încercat anul trecut să intervenim pe o porțiune de 100 de metri, dar experții au stabilit că este nevoie de efectuarea de lucrări de stabilizare a solului pe 200 de metri. S-au făcut forajele și s-a introdus în pământ o emulsie specială pe bază de ciment pe partea de nord pentru consolidarea terenul spre versant și s-au făcut drenurile longitudinale pentru captarea apei. Urmează ca după Paști să se efectueze foraje și să se introducă în sol piloni din beton armat până la stratul solid. Este o metodă care a mai fost folosită și care a avut succes. Până la vară lucrarea se va finaliza“.

Drumarii au mai intervenit pe DE 79 și DN 67

Drumarii au mai efectuat intervenții pentru situații de calamitate pe DE 79, în localitatea Peșteana, acolo unde apele pârâului Cioiana se izbea în terasamentul drumul și ajungeau apoi în curțile locuințelor, dar și pe DN 67, în zona Dealului Bujorăscu. Drumarii se pregătesc să intervină și pe DN 6B, în localitatea Stoina, unde e apărut o alunecare de teren. „Procedura se desfășoară în baza celor constatate de către Comitetul local pentru situații de urgență, dar în baza soluțiilor stabilite de experți“, a mai precizat Ion Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here