5.6 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Social Stomatologii fac contracte cu CAS, din nou?!

Stomatologii fac contracte cu CAS, din nou?!

- Advertisement -

Medicii stomatologi de la nivelul judeţului Gorj ar putea încheia din nou contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, după cum a prezentat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea, dentiştii gorjeni nu par a fi foarte încântaţi de idee, având în vedere că bugetul alocat pentru decontarea serviciilor dentare este cu puţin peste cel de acum doi ani.

Stomatologii din Gorj sunt nemulţumiţi de faptul că propunerile acestora pentru pachetul de bază nu au prea fost luate în calcul, iar în ceea ce priveşte profilaxia, aceasta ar trebui să înceapă de la vârsta de 3 ani a copilului, însă, în judeţul nostru există un singur cabinet şcolar. În videoconferinţa de vineri, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a adus la cunoştinţa medicilor stomatologi că vor putea încheia, din nou, contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, după ce anul trecut toţi specialiştii în stomatologie au renunţat, nemulţumiţi fiind de faptul că sumele alocate pentru decontarea serviciilor stomatologice erau foarte mici. „Profilaxia ar trebui să înceapă de la 3 ani până la 18. Cabinete şcolare nu există. Avem decât unul în judeţul nostru şi atunci ar trebui să avem un program de profilaxie care să cuprindă toţi copiii. Însă, într-un buget limitat ca acesta, câţi copii pot să intre? Pentru vârstnici este problemă cu protezele. Trebuie să vedem exact cum este cu pachetul acesta de bază. Deocamdată, propunerile noastre nu au prea fost luate în calcul. Domnul secretar de stat a spus că va încerca să mai introducă unele din propunerile noastre”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Gorj, Tiberiu Ţârcă.

Buget prea mic

Având în vedere faptul că bugetul alocat în acest an pentru decontarea serviciilor stomatologice este cu puţin peste cel de acum doi ani, medicii dentişti de la nivelul judeţului Gorj s-au dovedit a fi sceptici în ceea ce priveşte încheierea de contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Gorj. Prin urmare, există şansa ca, în judeţul nostru, niciun stomatolog să nu încheie acest contract. „Medicii vor face contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi vor avea buget puţin mai mare faţă de acum doi ani. Nu sunt obligaţi să facă contract cu CAS”, a mai spus Tiberiu Ţârcă. În acest an, bugetul alocat pentru decontarea serviciilor dentare ajunge la 80 de milioane de lei noi.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente