Târgujienii divorţează la primărie

0
10

Două cupluri târgujiene au apelat deja la divorţul administrativ, care se poate face fără bătaie de cap la primărie, de la începutul acestui an. Soţii vor mai avea, însă, de aşteptat puţin, pentru că au un termen de gândire de 30 de zile şi, de asemenea, pe parcursul procesului, trebuie să cadă de acord asupra tuturor aspectelor.

Primăria Târgu-Jiu a primit deja două cereri de desfacere a căsătoriei, de la două cupluri din localitate. Potrivit lui Dan Laurenţiu, de la evidenţa persoanelor, aceste cupluri de încadrează cerinţelor pe care legea le impune. „Am primit deja două cereri. Sunt întrunite toate condiţiile şi dacă după 30 de zile stăruie în dorinţa lor, atunci căsătoria va fi desfăcută. Aceste dosare au fost depuse săptămâna trecută”, a declarat angajatul primăriei. Cei care doresc să divorţeze administrativ, adică fără mers prin tribunale şi proceduri prelungite şi plictisitoare, trebuie să depună un dosar cu o serie de acte la primărie. Aceştia vor scoate din buzunar şi o taxă pentru a li se acorda divorţul dar, potrivit lui Dan Laurenţiu, suma este una modică. „Nu se ştie încă suma, dar noi am propus să plătească o taxă de 40 de lei. Se va hotărî în Consiliul local dacă se va păstra propunerea noastră”, a mai spus Dan Laurenţiu.

De comun acord

Dacă soţii care vor să divorţeze administrativ, după o perioadă de 30 de zile, nu continuă formele de divorţ de la primărie, cererea acestora va fi clasată. În cazul în care aceştia nu se înţeleg, spre exemplu, asupra numelui pe care îl vor purta după desfacerea căsătoriei, cazul lor va fi trimis în instanţă. Alte condiţii pe care aceştia trebuie să le respecte sunt acelea de înţelegere asupra termenilor în care încheie căsătoria şi, mai ales, nu trebuie să mai aibă copii minori în grijă. În toate aceste cazuri primăria, prin Direcţia Publică Comunitară Locală de Evidenţa Persoanelor Târgu-Jiu, va redirecţiona cererile. Anul trecut, în municipiul Târgu-Jiu au fost realizate 150 de divorţuri, adică mai multe cu 15 decât în 2009. În ceea ce priveşte căsătoriile, în municipiul Târgu-Jiu acestea au ajuns, în 2010, la numărul de 750, adică mai puţine cu 25 decât în anul anterior. În 2011 „semne bune anul are”, în doar câteva zile două cupluri dorind deja să îşi despartă drumurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here