Taxiuri pentru transportul persoanelor cu dizbilități

0
85

Primăria municipului Târgu Jiu va emite cinci autorizații de transport persoane în regim de taxi destinate persoanelor cu dizabilități. Inspectorii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Gorj au constatat, în urmă efectuării unor controale, că în municipiul Târgu Jiu nu există nici măcar o mașină de taxi adaptată special pentru transportul persoanelor cu dizabilități, cerință care este impusă prin Legea privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap.

Din discuțiile avute cu reprezentanții trannsportatorilor verificați, am constatat că sunt în imposibilitatea de a duce la îndeplinire măsurile dispuse de inspectorii sociali, întrucât și dacă ar achiziționa un autoturism adaptat transportului persoanelor cu dizabilități locomotorii, nu ar putea obține autorizație de funcționare în regim de taxi de la Primăria municipiului Târgu Jiu, deoarece a fost atribuit numărul maxim de autorizații pe municipiu. (….) Obligația asigurării transportului persoanelor cu handicap precum și garantarea respectării drepturilor și intereselor utilizatorului serviciului de transport în regim de taxi revine în principal autorităților administrației publice locale, vă solicităm ca în virtutea obligațiilor legale ce vă revin să vă implicați în găsirea unei soluții conform dispozițiilor legale“, a transmis Natalia Moreanu, director al AJPIS Gorj Primăriei Gorj.

Consiliul Local Târgu Jiu va supune aprobării eliberarea celor cinci autorizații pentru mașinile de taxi adaptate transportului persoanelor cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here