Acasa / Social / Tineretul, sărbătorit la Târgu-Jiu

Tineretul, sărbătorit la Târgu-Jiu

Ziua Tineretului a fost marcată la Târgu-Jiu de mai multe ONG-uri şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Au fost împărţite pliante, organizate acţiuni de promovare iar cel mai important, tinerii au vorbit tinerilor despre importanţa mişcării şi nevoia unei mai bune implicări în acţiuni care să le antreneze mintea şi trupul.

Ziua Tineretului nu trecut neobservată la Târgu-Jiu. Asociaţia pentru Tineret şi Dezvoltare Regională (ATDR) a organizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret o acţiune de promovare pentru sport şi beneficiile lui. La manifestare au participat şi tineri invitaţi din Italia prin programul „Leonardo da Vinci”. Aceştia se bucură împreună cu tinerii gorjeni, şi vor sta timp de trei luni în România. Organizatorii au marcat importanţa acţiunii printru mesaj adus tinerilor. „ Este binevenită o acţiune de promovare, cu pliante informative şi îndemnuri de a participa la voluntariat şi schimburi de experienţă”, a declarat unul dintre reprezentanţi. Cu siguranţă, tinerii italieni se vor duce acasă cu impresii frumoase pentru că deja sunt încântaţi de cele văzute aici şi au declarat că vor valorifica experienţa cât mai bine. „Avem şi noi asociaţii similare care antrenează tinerii în acţiuni benefice lor şi peste tot în Europa este nevoie de o colaborare pentru voluntariat, locuri de muncă, călătorii şi burse acordate tinerilor”, au conchis invitaţii italieni.

Tinerii mai şi aleargă

În cadrul manifestărilor Zilei Tineretului, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Gorj a organizat, ieri după-amiază, în Parcul Central un cros la care au participat 40 de fete şi 60 de băieţi. Denumit Crosul Tineretului, acţiunea a fost una reuşită din punctul de vedere al directorului Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Horaţiu Gorun. „Ne-am obişnuit cu astfel de concursuri organizate în ziua de 2 mai. Ne bucură şi numărul crescut de concurenţi pe care l-am avut la start, dar şi faptul că tinerii practică sportul”, a comentat Gorun. Cei care s-au încumetat să alerge, fetele 1 kilometru şi băieţii doi kilometri au primit înainte de start tricouri cu însemnele Zilei Tineretului. Mai mult, primii trei clasaţi au primit în ordine un aparat foto, mp 3 şi memory stick. La fete podiumul a fost următorul: 1. Elena Moagă, 2. Adela Bălţoi, 3. Marian Fica, toate legitimate la CS Pandurii. Acelaşi club a pus monopolul şi pe podiumul de la băieţi configurat în modul următor: 1. Gabriel Gorun, 2. Claudiu Surlea, 3. Alexandru Staicu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*