13 C
Târgu Jiu
vineri, mai 7, 2021
AcasăSocialTineri din Gorj, schimb de experiență în Cehia!

Tineri din Gorj, schimb de experiență în Cehia!

schimb-experienta-cehia-1Un număr de 18 tineri din județul Gorj au luat parte la un schimb de experiență inedit, în Cehia. Acțiunea s-a desfășurat în perioada 25 februarie – 5 martie 2017, proiectul fiind implementat de către grupul informal LUBLA din Cehia, în parteneriat cu Asociatia Scout Society din Târgu-Jiu, Romania, finanțat de Uniunea Europeană.

schimb-experienta-cehia-5În cele opt zile pe care le-au petrecut în Cehia, participanții au avut ocazia să trăiască o experiență de neuitat. „Acest proiect a fost o experiență inedită pentru mine, atât din punct de vedere al dezvoltării mele ca persoană, cât și din punct de vedere al temei și subiectelor abordate. Organizatorii și-au dat silința să iasă totul cât mai bine și să ne facă șederea mai plăcută. Atmosfera care s-a creat în timpul proiectului, între noi participanții, a fost una de înțelegere, de împărtășire a ideilor, de lucru în echipă. În concluzie, aceste 8 zile au reprezentat o experiență de neuitat, pe care aș vrea să o retrăiesc cu fiecare ocazie”, a precizat Antonius Eftenoiu, unul dintre participanți.

schimb-experienta-cehia-4Activitățile s-au realizat într-un centru de cercetași. „ Proiectul pentru mine a fost foarte util și interesant. Acesta a avut loc într-un centru de cercetași de lângă orașul Brno, Cehia. Aici am avut posibilitatea să vizităm Muzeul culturii rome, unde am aflat mai multe informații despre populația de origine romă, cultura, obiceiurile și trecutul lor. De asemenea, am vizitat Vila Tugendhat, o clădire istorică inclusă în patrimoniul UNESCO, care a fost construită după anii 1900 la comanda unor evrei germani. Alte locuri importante pentru tema proiectului nostru au fost Moscheea din Brno, unde am cunoscut mai multe lucruri interesante despre musulmani și islam dar și cimitirul evreiesc, unde am aflat informații despre poporul evreu și ritualurile de incinerare. La fel mi-a plăcut un joc interesant despre refugiați în care am fost împărțiți pe echipe fiecare având rolul său bine specificat de refugiat, medic, traficant și gardian. Acest proiect a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea din Cehia”, spune Ioana Mladin, participantă la schimbul de experiență.

schimb-experienta-cehia-3schimb-experienta-cehia-2

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -