Trenurile Primului Război Mondial, la Târgu-Jiu

0
61

Târgujienii care vor să afle mai multe lucruri despre Primul Război Mondial şi despre eroii căzuţi pe front, o pot face în cadrul unei expoziţii inedite. Curioşii pot admira în miniatură, bineînţeles, trenurile folosite în Primul Război Mondial, la Casa Armatei din Târgu-Jiu. Expoziţia este deschisă până vineri, 28 octombrie, iar intrarea este liberă.trenulete-2-cy

Expoziţia face parte din manifestările dedicate împlinirii 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. La deschiderea evenimentului a fost prezent şi directorul Muzeului Căilor Ferate din București, Mircea Dorobanțu. „Am venit cu o expoziţie de fotografie la Târgu-Jiu, însemnând 29 de exponate şi care sugestiv este intitulată «Trenurile Primului Război Mondial». Avem în general trenurile blindate care au fost folosite în Primul Război Mondial, apoi avem două fotografii în care ceferiştii, dincolo de faptul că reuşesc să asigure condiţiile de exploatare şi transport, indiferent de vicisitudinile vremii, au reuşit să asigure transportul pentru front şi o machetă asamblată de către colegii mei pasionaţi. De asemenea, mai avem un ecran şi un film pe care noi l-am pregătit şi am spus că sunt serbările Marii Uniri, un preambul al anului 1918 şi al centenarului din 2018, în care sunt puse în evidenţă povestiri şi fapte de luptă adevărate trăite de către veteranii de război”, a precizat Mircea Dorobanţu.

Primii care au avut ocazia să vadă cum arătau trenurile din Primul Război Mondial au fost copiii unei şcoli din municipiu. „Am văzut nişte machete foarte frumoase, tablouri cu trenuri vechi care au fost folosite de Armată”, a spus unul dintre copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here