10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăHeadlinesVrăjitorul din Oz, pe scena Teatrului „Elvira Godeanu”! Spectacolul este dedicat copiilor

Vrăjitorul din Oz, pe scena Teatrului „Elvira Godeanu”! Spectacolul este dedicat copiilor

vrajitorul-din-oz-2Pe scena teatrului „Elvira Godeanu” se joacă în această săptămână piesa „Vrăjitorul din OZ”. Spectacolul este o premieră, adaptarea fiind după Lyman Frank Baum – regia Ion Alexandrescu. Spectacolul se joacă cu casa închisă în aceste zile.

vrajitorul-din-oz-5Zeci de elevi de la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu au venit ieri la teatru în cadrul proiectului „Şcoala Altfel”, pentru a viziona piesa „Vrăjitorul din Oz”. Aceasta este pusă în scenă aproape în fiecare zi până săptămâna viitoare. „În dimineaţa aceasta, a avut loc premiera spectacolului de teatru pentru copii „Vrăjitorul din OZ”. Piesa se va mai juca pe tot parcursul acestei săptămâni. Informaţiile cu data şi ora exactă pot fi găsite la noi pe pagina oficială de Facebook. Pe lângă actorii teatrului sunt prezenţi în piesă elevi ai Palatului Copiilor – coordonaţi de prof. Claudia Mălăescu din Târgu Jiu şi ai Liceului de Artă «Constantin Brăiloiu»”, a precizat Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt al Teatrului „Elvira Godeanu”.

Povestea copilăriei

vrajitorul-din-oz-4Spectacolul pus pentru prima dată pe scena teatrului din Târgu-Jiu este dedicat copiilor, după cum a precizat chiar regizorul Ion Alexandrescu. „Această poveste sper să fie povestea copilăriei. Este o poveste de suflet, care are tot ceea ce trebuie pentru a încuraja un copil: judecată, inimă şi curaj”, a precizat regizorul piesei, actorul Ion Alexandrescu.

vrajitorul-din-oz-1„Este o bucurie pentru că este dedicată copiilor şi fiecare proiect pentru copii înseamnă foarte mult pentru noi. Este un privilegiu şi o onoare mai ales că luna aceasta este o lună dedicată lor şi încercăm să fim la înălţime pentru ei”, a spus Cosmin Brehuţă, directorul Teatrului „Elvira Godeanu”.

Actorii au povestit cum au reuşit să intre în pielea personajelor de poveste şi cât de greu le-a fost. „În acest caz este o mare plăcere, joci cu drag pentru copii. De multe ori suplimentăm, jucăm spectacole în plus. La actori nu este ca într-o fabrică, aici e lupta să ajungi mai devreme, să joci cât mai mult. Să fii actor e chiar o pasiune”, a spus actorul Dan Dobroiu.

vrajitorul-din-oz-3Personajul Vrăjitorului din Oz este interpretat de tânărul Adi Olteanu: „A fost destul de greu pentru că am avut foarte puţin timp de interpretat. Suntem aproximativ 50 de actori şi artişti dacă le pun şi pe fetele de la Palatul Copiilor care participă cu coregrafiile din piesă”.

Piesa Vrăjitorul din OZ se va juca până săptămâna viitoare, orele fiind afişate pe pagina de Facebook a instituţiei, iar preţul unui bilet este 15 lei.

vrajitorul-din-oz-7vrajitorul-din-oz-6

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -