Zeci de copii din țară, participanți la un concurs de protecția mediului organizat în Târgu-Jiu!

0
27

Concursul Național de Protecția Mediului ,,Memorial Raul Surdoiu”, ediția a XVIII-a, a avut loc vineri, 3 noiembrie, la Palatul Copiilor din municipiul Târgu-Jiu. Tema concursului din acest an a fost „THE BIRDS- PĂSĂRILE” și au participat aproximativ 40 de elevi.

La această ediție a concursului național de protecția mediului „Memorialul Raul Surdoiu” au participat aproximativ 40 de elevi din mai multe județe: Gorj, Olt, Dolj, Vâlcea, Hunedoara, Timiș, Argeș, Botoșani, Iași, Constanța, Sibiu, Dâmbovița, Oradea. Vineri au avut loc mai multe probe în concurs: prezentări power point, referate, desene, ateliere de lucru-ornitologie. „Suntem onorați să organizăm cea de-a 18 ediție a acestui concurs. Avem prezente 10 echipaje din țară plus lucrările copiilor trimise, căci ei n-au putut să vină. După premierea câștigătorilor, vom face și o vizită la depozitul de reciclare al firmei Polaris. Fiecare echipaj va fi premiat cu câte o cupă și fiecare elev va primi medalie și diplomă”, a spus profesorul Cristina Ciolacu, coordonatorul Cercului de Protecția mediului de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu.

Cercul de Protecția Mediului, coordonat de Cristina Ciolacu, a primit anul acesta placheta ȘCOLI PRIETENOASE CU NATURA din partea SOCIETĂȚII ORNITOLOGICE ROMÂNE, care a organizat un program cu aceeași denumire. În acest program care s-a derulat timp de un an, au participat 265 unități școlare din care 114 unități au derulat și dovedit activitățile obligatorii. La această competiție au participat doar trei Palate ale Copiilor din care face parte și cel de la Târgu Jiu. Această plăcuţă este expusă în incinta Palatului din municipiu. În cadrul acestui proiect au fost confecționate căsuțe, hrănitori pentru păsări, cuiburi artificiale. S-a urmărit venirea și plecarea anumitor specii-rândunele, berze, date care au fost strânse într-o aplicație pe telefon BARZA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here