Zeci de job-uri bine plătite în Germania, pentru gorjeni

0
46

Din ianuarie și până în prezent, prin Serviciul de Ocupare European EURES, 193 de gorjeni au fost consiliați în vederea găsirii unui loc de muncă, în general pentru aplicarea unui CV EUROPASS. Printre țările cele mai solicitate de căutătorii de locuri de muncă sunt Spania, Danemarca, Portugalia, Marea Britanie. Dintre aceștia, aproximativ 50 și-au găsit un loc de muncă în străinătate.

Potrivit reprezentanților AJOFM Gorj, 48 persoane din județul Gorj au obținut contracte de muncă, astfel: 23 persoane au obţinut contract de muncă în Danemarca pentru muncitor necalificat agricultură, 17 persoane au obţinut contract de muncă în Spania agricultură, 3 persoane – ambalatori în Spania, 4 persoane -în Portugalia pentru muncitor necalificat agricultură, un gorjean-în domeniul îngrijirii persoanelor în Marea Britanie, două persoane din județul Gorj au obținut contracte de muncă ca și vopsitor auto în Suedia (persoanele au contract de muncă în România și au fost detasați în Suedia). În prezent serviciul EURES oferă locuri de muncă vacante în Finlanda (programator CNC, sudor, operator strung), Germania (administrator clădire, bucătar, coafor, electrician, excavatorist, inginer, maistru, menajeră, operator mașini, ospătar, recepționer, specialist restaurant, zidar), Marea Britanie (îngrijitor persoane la domiciliu, asistent medical), Malta (șofer autobuz), Republica Cehă (șlefuitor pilitor, electrician, șofer TIR, mecanic auto, forjor), Slovacia (operator producție), Spania (muncitor agricultură, tehnician).

Ce oferă spaniolii și germanii

Spania oferă 800 locuri de muncă pentru cules de căpșuni, sezonul 2018, pentru femei și cupluri cu vârsta între 18-50 ani. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi. În luna octombrie la Brașov se va organiza o bursă a locurilor de muncă în domeniul hotelier – gastronomic pentru persoanele care doresc să lucreze în Germania. Se oferă următoarele posturi: ospătar – 8 posturi, recepționer – 2 posturi, bucătar/commis de cuisine – 4 posturi, coordonator evenimente – 1 post, sous chef – 1 post, organizator salon mic dejun – 1 post, agent operațiuni hotel – 1 post și agent servicii clienți – 1 post, oferite de Hotel Marriott Frankfurt și alți angajatori germani, reprezentați de Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională Hessa. Persoanele interesate trebuie sa aiba calificare profesională și experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune/foarte bune de limbă germană și/sau engleză. Contractele de muncă pot fi pe durată determinată, de 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Salariul oferit este de 1.800 – 2.250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și sous chef, 1.850 – 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine, 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de recepționer, organizator salon mic dejun, agent operațiuni hotel și agent servicii clienți, 2.000 – 2.500 euro brut/lună, pentru postul de coordonator evenimente.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here