Zeci de meșteri populari vin la Hobița, la RomânIA autentică

0
32

festival ieLuați-vă ia bunicii din lada de zestre și veniți la Hobița de Sânziene, pe 24 iunie, căci are loc o nouă ediție a festivalului RomânIA Autentică! La fel ca și anul trecut, Consiliul Județean Gorj împreună cu Primăria Peștișani și Primăria Municipiului Târgu Jiu, Asociația Națională a Antreprenorilor și Asociația ‘ Flori de Ie’ vă invită să participați la această minunată manifestare dedicată iei și portului tradițional românesc!

Cea de-a doua ediție a Festivalului ‘RomânIA Autentică’ va fi mult mai complexă față de prima, fiind așteptați numeroși artiști ai cântecului popular! „Va fi o ediție mult mai complexă, nu este un simplu festival, ci o manifestare care pune în valoare tot ce are România mai frumos! Am ajuns la Gorj, anul trecut, datorită unor oameni care au crezut într-un vis și s-au mobilizat pentru a-l transforma în realitate! Avem o sărbătoare autentică românească aici, acasă la Brâncuși! Va deveni un eveniment cu tradiție și cred că peste cinci ani vom discuta despre RomânIA autentică în foarte multe județe. (…) Promovez Gorjul peste tot, căci aveți aici oameni și locuri care trebuie prețuite”, a spus Cristina Chiriac, președinta Asociației Flori de Ie și ANT.

festivalul-ieiLa festival vor participa 12 meșteri populari de la Școala Populară de Artă: Maria Tantan, Maria Dinoiu, Dumitru Coneru, Nicolae Rotaru, Filomela Tiștere, Claudia Drăghescu, Mihaela Văcariu, Alina Coconu, Vasile Adriana, Daciana Ungureanu etc. Va mai veni Gheorghe Ciuncanu, singurul brodeur din Gorj, Maria Borcan cu ii vechi de peste 100 de ani și alții. Pe scenă vor urca artiști renumiți, ansamblurile de tineri și copii din județ, ansambluri profesioniste etc.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here