Acasa / Social / Zeci de porții de mâncare caldă pentru sărmanii din Târgu-Jiu

Zeci de porții de mâncare caldă pentru sărmanii din Târgu-Jiu

O familie din Sibiu, cu un copil minor, dormea în gara din Târgu-Jiu! Primăria le-a oferit hrană și ceai!Reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Jiu şi cei ai Poliţiei Locale au împărţit, în ultimele două zile, câteva zeci de porţii de hrană caldă persoanelor aflate în adăpostul de noapte din oraş, dar şi celor care locuiesc pe străzi. Ca să treacă mai ușor peste această perioadă în care temperaturile au scăzut foarte mult, autoritățile au venit în sprijinul celor care nu au o locuință.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Alexandra Petriţa, a declarat, că duminică şi luni au fost oferite peste 70 de porţii de mâncare caldă. Persoanele de la casa Iris, dar și cei fără adăpost au primit trei feluri de mâncare caldă, pregătite la Cantina de Ajutor Social. „Începând de duminică a fost oferită mâncare caldă persoanelor care dorm în Gara Târgu-Jiu, dar şi celor identificate în Piaţa Centrală. În cele două zile cu temperaturi extrem de scăzute au fost oferite 75 de porţii cu mâncare. Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică au încercat să preia persoanele fără adăpost din cele două locaţii şi să le conducă la centrul social, aflat în subordinea Primăriei municipiului Târgu-Jiu, Casa Iris, însă doar trei dintre astea au acceptat. Pentru această seară sunt pregătite alte 60 de porţii cu hrană caldă care vor fi distribuite oamenilor străzii, dar şi celor care se află în centrul social Casa Iris. Astfel de activităţi au ca obiectiv prevenirea unor evenimente nefericite cauzate de frig în perioada lunilor de iarnă şi îndrumarea persoanelor în cauză către un centru social din Târgu Jiu”, a spus Alexandra Petriţa.

Casa Iris, salvarea multora

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în prezent, la Centrul Social de Urgenţă “Casa Iris” sunt adăpostite 26 de persoane, dintre care şase sunt femei şi trei copii minori. Centrul are o capacitate de 32 de locuri, putând fi suplimentate până la 37 în cazul în care, din cauza temperaturilor scăzute, persoanele fără locuinţe vor veni să se adăpostească aici.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*