14.2 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăSocialZiua Copilului, la Turceni

Ziua Copilului, la Turceni

Copiii din Turceni au fost anul acesta mai vrednici decât prietenii lor din celelalte localităţi ale judeţului Gorj, începându-şi sărbătoarea mult mai devreme.

Având un program foarte bogat de activităţi, pe placul şi pe gustul lor, copiii şi-au început manifestările, încă din data de 16 mai, în cadrul proiectului educaţional „Copilul şi Copilăria”. Coordonaţi ca de fiecare dată de consilierul educativ, profesor, Georgeta Iliescu şi de iniţiatorul proiectului, bibliotecar, Margareta Vladu, copiii din Turceni au participat la următoarele activităţi: „1 Iunie-Ziua Copilului”, „Copilăria, n-o vom uita!”, „Versurile copilăriei”, „Culorile copilăriei” şi „Copilul şi copilăria”, aceste activităţi, derulându-se în perioada 16-27 mai.

Copiii se joacă

Pe data de 28 mai, în zăvoiul din satul Murgeşti, care aparţine de oraşul Turceni, copiii s-au întrecut în tot felul de activităţi sportive, dar şi jocuri ale copilăriei. Începând de la fotbal şi tenis, specifice celor mai mari, până la „Ştafeta într-un picior”, Cursa cu obstacole”, „Popic ochit, popic lovit” şi „Scăunelul”, practicate de cei mici, copiii şi-au dovedit măiestria, dar şi bucuria jocurilor care le sunt pe plac.

Copiii se distrează

Topoganele, care le-au stat la dispoziţie micuţilor, le-au oferit prilejul de joacă, de chiote, de zbenguială, dar şi de „adrenalinuţă”. Distracţia a continuat până pe data de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului. În zilele de 28 şi 29 mai, activităţile copiilor s-au suprapus cu Zilele Oraşului Turceni, prilej de bucurie şi distracţie, atât pentru ei cât şi pentru părinţii lor, care s-au bucurat de un frumos program oferit de edilul oraşului. Pentru a se desăvârşi frumuseţea acestor zile, micuţilor li s-a oferit posibilitatea de a merge în excursii, pe trasee turistice atrăgătoare. Partenerii Proiectului Educaţional, care a cuprins activităţile dedicate zilei de 1 Iunie, au fost Primăria şi Consiliul Local al oraşului Turceni, Comitetul de Părinţi al Grupului Şcolar Industrial Energetic Turceni şi Consiliul Elevilor, din cadrul unităţii de învăţământ respective.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -