Acasa / Social / Ziua Internațională a Conștientizării Autismului marcată de DGASPC în centrul orașului

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului marcată de DGASPC în centrul orașului

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului va fi și în acest an marcată de Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Gorj. Prin acțiunea intitulată “Azi Port Albastru” micii gorjeni diagnosticați cu această boală vor lua parte la acțiuni cultural- artistice. La eveniment va participa și  JOLENE. Un cățel jucăuși care ajută micuții cu probleme.

Marți, 2 aprilie 2019, începând cu ora 11:00, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu și Complexul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități (CRCD) Târgu-Jiu, din subordinea DGASPC Gorj, organizează acțiunea “Azi Port Albastru”. Manifestarea va avea loc în centrul municipiului Târgu-Jiu, în zona amfiteatru, și va cuprinde activități precum: atelier de pictură, atelier de modelaj, activități sportive: baschet, tenis de masă,  jocuri cu mingea, popice, concurs de triciclete, desene pe asfalt, construirea unui puzzle uriaș, la care vor participa și voluntari, elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu. „Pe parcursul evenimentului se vor împărți pliante și se vor purta discuții privind autismul. De asemenea, prezent la acțiune va fi și câinele de terapie asistată cu animale, JOLENE, de la CRCD Târgu-Jiu, care va face o mică demonstrație. JOLENE este un câine din rasa labrador retriever, absolvent al cursului de dresaj special organizat de Asociația Angel Dog Satu Mare”, a declarat directorul DGASPC Gorj Laurențiu Diaconescu.

158 de copii diagnosticați

La ora 13.00, manifestările dedicate Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului se vor muta la Muzeul Județean “Alexandru Ștefulescu”, unde va avea loc un spectacol artistic susținut de către beneficiarii CSCCH Târgu-Jiu și CRCD Târgu-Jiu, precum și o expoziție amenajată cu lucrările acestora. La nivelul județului Gorj, în statisticile DGASPC, se regăsesc 158 de copii diagnosticați cu autism.

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului se sărbătorește, anual, la data de 2 aprilie și are drept scop creșterea nivelului de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*