Acasa / Headlines / Ziua Națională Brâncuși, marcată la Târgu-Jiu! Scriitorul Laurian Stănchescu oferă Distincții Culturale!

Ziua Națională Brâncuși, marcată la Târgu-Jiu! Scriitorul Laurian Stănchescu oferă Distincții Culturale!

Stănchescu: „Gorjenii sunt sfătuitorii mei!”Duminică, 19 februarie, va fi marcată Ziua Națională Brâncuși. Aici va fi prezent și scriitorul Laurian Stănchescu, cel care de-a lungul anilor a încercat să aducă în țară osemintele Titanului de la Hobița. Astfel, pe 19 februarie, începând cu ora 18:00, se va desfășura un moment inedit. Gorjenii sunt așteptați la Masa Tăcerii și Poarta Sărutului, unde va avea loc „CERCUL INTERNAȚIONAL BRÂNCUȘI”.

În cadrul evenimentelor organizate la Târgu-Jiu vor fi aprinse candele în memoria eroilor gorjeni și a Titanului de la Hobița, iar apoi va avea loc o procesiune cu făclii, la care vor participa de fete și băieți îmbrăcați în costume populare. Sunt așteptați la evenimente gorjenii de, dar și românii, de pretutindeni. Totodată, în cadrul manifestărilor care se vor desfășura, Laurian Stănchescu, președintele Fundației „Ideea Contemporană”, va oferi „Distincții Culturale Constantin Brâncuși” celor care s-au implicat în promovarea culturii la nivelul județului Gorj.

Programul integral al evenimentului a fost anunțat de acesta. „Pe 19 Februarie vom aprinde Calea Eroilor cu nenumărate candele pentru memoria Eroilor gorjeni și a românului universal, Brâncuși! Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinită vor pluti în lumina candelelor și a românismului nostru. Urmează o procesiune cu făclii purtate de fete și băieți în costume populare, Fanfara Militară intonând în pas de marș un Imn inedit dedicat Titanului din Hobița, autorul este domnul general, Croitoru Ionel. Ne vom opri la Biserica Sfinții Apostoli, se aduce o Înălțare Eroilor Gorjului și lui Brâncuși, apoi continuăm drumul spre Coloana Infinită. Acolo formăm «Cercul Internațional Brâncuși», este din candele și făclii și simbolizează perfecțiunea creației sale. Vom vorbi despre viața și opera artistului gorjean și se vor oferi «Distincții Culturale Constantin Brâncuși»”, a precizat Laurian Stănchescu, președinte, Fundația „Ideea Contemporană”.

În anul 2015, prin act normativ, ziua de 19 februarie a fost declarată sărbătoare naţională.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*